Vetenskapsrådet
"Det vi vill ha är kunskap, men det vi får kallas information. "
- Peter Gärdenfors
Det här är tidningen Tentakels arkiverade webbsidor. Tidningen lades ned 2011.
December 2010 Nr 5

Önskelistan

Redaktör Eva Barkeman. (Foto: Sofia Günther)

Nästa år kommer en ny bidragsform för unga forskare, som en ersättning för forskarassistenter och rådsforskare som nu försvinner. Det är ett led i den översyn av ansökningssystemet som Vetenskapsrådet just nu genomför.

Tentakel har frågat några forskare i 5 röster vad de skulle prioritera om de fick bestämma på Vetenskapsrådet: Bättre kvalitet på bedömningsprocessen, mer pengar till nyfikenhetsdriven grundforskning och mindre öronmärkning är några av önskemålen. Kanske något för nye generaldirektören Mille Millnert att titta närmare på.

Bland det som avgående generaldirektören Pär Omling är mest stolt över under sina tio år på myndigheten är bildandet av rådet för forskningens infrastruktur, RFI. Läs intervjun med honom i Tentakel.

Som vanligt har pengarna i årets stora utlysning fördelats på höstkanten. Och som vanligt publicerar Tentakel tio i topp-listan och intervjuar några av de forskare som fått medel.

God jul önskar redaktionen!

Eva Barkeman
Redaktör för tidningen Tentakel

Datum: 2010-12-16
Skriv ut

Kommentarer

Kommentarsfunktionen är avstängd.
Välkommen tillbaka med dina kommentarer i den nya webbtidningen Curie från Vetenskapsrådet som lanserades 2012.
Ansvarig utgivare: Tomas Nilsson. Redaktör: Eva Barkeman.
Allt material på www.tentakel.vr.se är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna artiklar men ange alltid källa.