Vetenskapsrådet
"Kunskapen är stolt över att den lärt så mycket. Visdomen är ödmjuk över att den inte vet mer."
- William Cowper
Det här är tidningen Tentakels arkiverade webbsidor. Tidningen lades ned 2011.
Oktober 2010 Nr 4

Dags att söka Starting Grant från ERC

Europeiska forskningsrådet ERC utlyser nu för fjärde gången forskningsstödet Starting Grant. Sista ansökningsdag inom Physical Sciences and Engineering är den 14 oktober.
Stödformen riktar sig till framstående unga forskare i Europa som är i början av en oberoende forskningskarriär, och ska hjälpa dem att etablera sig som forskningsledare.
Kravet är att den sökande har potential att bli en världsledande forskare inom sitt fält.

Bidragen ligger på upp till 2 miljoner EURO under en period på upp till fem år.
Urvalsprocessen sker i två steg. De sökande skickar in en fullständig projektansökan, som inkluderar CV, synopsis, och fullständig forskningsplan, som sedan bedöms genom peer-review.

Presentera i Bryssel

De ansökningar som har högst kvalitet går vidare till steg två i urvalsprocessen. Det innebär att den sökande får åka till Bryssel för att presentera och försvara sin forskning.

Budgeten är uppdelad mellan ämnesområden enligt följande: Physical Science & Engineering 40 procent, Life Sciences 35 procent, Social Sciences and Humanities 15 procent och så kallad 4th domain (cross-disciplinary and cross-domain applications) 10 procent.

12 år efter disputation

Nytt för i år är att behörighetskravet tid efter disputation som får ha passerat har ändrats till 2-12 år. Sökanden bedöms antingen som så kallade "Starters" (2-7 år efter disputation) eller "Consolidators" (7-12 år sedan disputation). Dessutom bedöms inte längre den värdinstitutionen där sökande har tänkt genomföra sitt projekt.

Sista ansökningsdatum för Physical Sciences and Engineering är den 14 oktober, för Life Sciences den 9 november och för Social Sciences and Humanities den 24 november.

Fotnot: Läs mer om utlysningen på Vetenskapsrådet hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, eller på ERC:s hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tomas Gustavsson

Datum: 2010-09-27
Skriv ut

Kommentarer

Kommentarsfunktionen är avstängd.
Välkommen tillbaka med dina kommentarer i den nya webbtidningen Curie från Vetenskapsrådet som lanserades 2012.
Ansvarig utgivare: Tomas Nilsson. Redaktör: Eva Barkeman.
Allt material på www.tentakel.vr.se är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna artiklar men ange alltid källa.