Vetenskapsrådet
"Att stjäla ideér från en person är fel, att stjäla ideér från många är forskning "
- Marye Tharp
Det här är tidningen Tentakels arkiverade webbsidor. Tidningen lades ned 2011.
Sommar 2010 Nr 3

Fler ansökningar än vanligt

Antalet ansökningar har ökat inom naturvetenskap och teknikvetenskap i år, som en följd av satsningen på Livets molekyler i samverkan.
I år kom det totalt in drygt 1 800 ansökningar till ämnesområdet naturvetenskap och teknikvetenskap. Av dem är 1 383 ansökningar om projektbidrag.

– Antalet projektansökningar har ökat med cirka fyra procent jämfört med förra året, något som i huvudsak beror på den särskilda satsningen Livets molekyler i samverkan, säger Arne Johansson, huvudsekreterare ämnesrådet för Naturvetenskap och teknikvetenskap.      
  
Naturvetenskap och teknikvetenskap är det enda område där antalet projektansökningar har ökat. Antalet har tvärtom minskat inom medicin och hälsa, utbildningsvetenskap och humaniora och samhällsvetenskap i år.

Inom kort startar beredningsarbetet av ansökningarna i de 19 beredningsgrupperna, och i början av november presenteras namnen på vilka som beviljas medel.

Fotnot: Siffrorna är preliminera.

Pamela Werner

Datum: 2010-05-28
Skriv ut

Kommentarer

Kommentarsfunktionen är avstängd.
Välkommen tillbaka med dina kommentarer i den nya webbtidningen Curie från Vetenskapsrådet som lanserades 2012.
Ansvarig utgivare: Tomas Nilsson. Redaktör: Eva Barkeman.
Allt material på www.tentakel.vr.se är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna artiklar men ange alltid källa.