Vetenskapsrådet
"Kunskap är inte kunskap förrän någon vet att man vet."
- Lucilius
Det här är tidningen Tentakels arkiverade webbsidor. Tidningen lades ned 2011.
Juni 2008 Nr 5

<span class="bldtextfoto">Foto: </span>

<span class="bldtextfoto">Foto:Vetenskapsrådet</span>Vill du få koll på vad som gäller vid djurförsök? Kolla in nya webbplatsen (Klicka på bilden).

Ny webbplats om djurförsök

<span class="bldtextfoto">Foto: Vetenskapsrådet</span>Cecilia Johansson är projektledare för Djurförsök.info.

Vetenskapsrådet är värdmyndighet för nya webbplatsen djurförsok.info. Målet är att ge relevant och saklig information om djurförsök i forskning.
– Det känns jättekul nu när webbplatsen får ett eget liv, säger redaktören Cecilia Johansson.
Djurförsök.infoöppnas i nytt fönster vänder sig till alla som vill veta något om djurförsök i forskning i Sverige. Prioriterade målgrupper är gymnasieungdom och lärare.
 
Syftet med webbplatsen är att ge relevant information om djurförsök i forskning, förklara nyttan av dem, lyfta de etiska frågorna samt visa hur forskare, lärosäten och finansiärer hanterar frågan.
 
– Vi satsar mycket på att ge en saklig och balanserad bild av frågorna om djurförsök inom forskningen. Därför är webbplatsen uppdelad i en kunskapsbas och en reportagedel. Det ska vara lätt för besökaren att skilja åsikter från rena fakta, berättar projektledaren Cedilia Johansson.

Webbplatsen är ett samarbetsprojekt mellan Vetenskapsrådet, universiteten i Göteborg, Linköping, Lund, Uppsala, Umeå och Karolinska institutet. Vetenskapsrådet är värdmyndighet. Håkan Billig är ansvarig utgivare i sin roll som huvudsekreterare för ämnesrådet för medicin. Han är även ordförande i styrgruppen med representanter från alla samarbetsparter.

Åsa Eriksson

Datum: 2008-06-02
Skriv ut

Kommentarer

Kommentarsfunktionen är avstängd.
Välkommen tillbaka med dina kommentarer i den nya webbtidningen Curie från Vetenskapsrådet som lanserades 2012.
Ansvarig utgivare: Tomas Nilsson. Redaktör: Eva Barkeman.
Allt material på www.tentakel.vr.se är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna artiklar men ange alltid källa.