Vetenskapsrådet
"Vetenskapen blir egentligen intressant först vid den gräns där den upphör."
- Justus von Liebig
Det här är tidningen Tentakels arkiverade webbsidor. Tidningen lades ned 2011.
Feb 2008 Nr 1

Mer pengar till postdoktorer

Foto: Fotograf Bildtext
Från och med i vår blir det fler postdoktorstipendier från Vetenskapsrådet. Det är Curth Nilsons stiftelse som skjuter till 5,4 miljoner kronor över en treårsperiod.
— Det är jätteroligt med ett tillskott till våra postdoktorprogram, men vi har ännu inte bestämt exakt hur de ska fördelas, säger Arne Johansson, huvudsekretare på Vetenskapsrådet.

I dag satsar Vetenskapsrådet omkring 45 miljoner kronor om året på postdoktorer inom alla ämneskategorier, varav cirka 20 miljoner till naturvetenskaplig och teknikvetenskaplig forskning.

4 procent mer

Curth Nilson-stiftelsens pengar ökar budgeten med cirka 4 procent. — Det betyder att det är några till som får postdoktorsstipendium varje år, säger Arne Johansson.

Stiftelsen valde Vetenskapsrådet som kanal för sina medel till vetenskaplig forskning, efter att ha läst den förra forskningspolitiska propositionen.
I avtalet står att anslaget ska användas till "postdoktorala stipendier för forskning vid välrenommerade utländska universitet eller motsvarande forskningsmiljöer".

Den 20 februari är sista ansökningsdagen både för vårens postdoktorstipendiumlänk till annan webbplats utomlands, och bidrag till anställning som postdoktor i Sverigelänk till annan webbplats.

Eva Barkeman

Datum: 2008-01-28
Skriv ut

Kommentarer

Kommentarsfunktionen är avstängd.
Välkommen tillbaka med dina kommentarer i den nya webbtidningen Curie från Vetenskapsrådet som lanserades 2012.
Ansvarig utgivare: Tomas Nilsson. Redaktör: Eva Barkeman.
Allt material på www.tentakel.vr.se är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna artiklar men ange alltid källa.